Audiovisuaalinen laite

20151021_142640Laite, johon on valmiiksi ohjelmoitu 5 ryhmää,  joista  jokaisessa on 5 eri ohjelmaa. Ryhmät ovat; Energisoiva, Rauhoittava, Keskittymiskykyä lisäävä, Mielialaa kohottava ja Unen tuloa helpottava. Ohjelma-ajat vaihtelevat, mutta kestävät keskimäärin 30 min.

Kuulon lisäksi aivoihin vaikutetaan myös silmiin tulevan stimulaation avulla.

Lisäksi hoitoja voidaan haluttaessa tehostaa myös sähköärsykkeellä. Tällöin laitetta käytetään 9V paristolla, ei verkkovirralla. (Sähköärsyke ei sovellu henkilöille, jotka käyttävät sydämentahdistinta.)

20160131_161651

 

AUDIOVISUAALISEN LAITTEEN VAIKUTUKSISTA:

Audiovisuaalisen laitteen käyttö lisää veren virtausta, tasapainottaa aivoaaltoja ja hermovälittäjäaineiden tuotantoa ja auttaa rentoutumaan. Tällöin stressi vähenee, unensaanti ja uni paranevat, mieliala kohoaa, tulee lisäenergiaa, ihmissuhteet niin perheen sisällä kuin työelämässäkin kohenevat, fyysiset vaivat vähenevät, eikä selviytyäkseen päivästä toiseen tarvitse välttämättä niin paljon lääkitystä tai alkoholia. Hoito AV-laitteella vähentää melatoniinin määrää.

Audiovisuaalisen laitteen käyttöalueita:
1. PTSD =Posttraumaattinen stressihäiriö. Trauman kokeminen on voinut aiheuttaa pysyviä muutoksia aivoissa, oireita ovat mm. huolestuneisuus, uniongelmat, muistihäiriöt, kognitiiviset vammat.
2. Kaamosmasennus. Melatoniinitaso nousee aiheuttaen väsymystä ja energian puutosta. Ihminen koittaa kompensoida energianpuutetta syömällä hiilihydraatteja, jolloin paino nousee. AV-laitteen käyttö vähentää melatoniinin määrää, jolloin väsymys helpottuu, ja voi vähentää hiilihydraattien syömistä.
3. Huonomuistisuus. Ikääntyvillä luonnolliset alpha-aallot laskevat. On osoitettu, että theta-aaltojen lisääntyminen osoittaa selvästi kognitiivisten kykyjen heikkenemisen. (Kognitiivinen kyky=Tiedon vastaanottaminen, tallentaminen, käsittely ja käyttö)
4. Fibromyalgia. Lähes 100%:lla fibromyalgiaa sairastavilla yleisimmät oireet ovat lihaskipu, krooninen väsymys ja uniongelmat. 70-100 %:lla on masennusta ja kognitiivisia ongelmia.
5. Krooninen kipu. AV-laitteella hoidettaessa serotoniinin ja endorfiinien tuotanto kasvaa, mikä vähentää kipua, parantaa unta ja kohentaa mielialaa. (suos. päivittäistä hoitoa)